onsdag 24 juni 2015

Plats på scen!

"Billingsudde vänner" heter ett sällskap som lever i Arvika-trakten. De där vännerna värnar om ett hus som vi förr i världen kallade Masonitkyrkan, ett missionshus som man i dag kallar en samlingsplats för folk i Stavnäs med omnejd. I den där "omnejden" finns det jag brukar kalla Barndomslandet i mina bloggtexter.

Föreningen anordnar regelbundet aktiviteter, ofta av kulturtyp, och har också kaféverksamhet i det numera om- och utbyggda huset. Och efter flera försök blev det nu av: jag hamnade på Billingsudde-scenen för att prata om mitt långa liv i media och mina böcker. Lennart Persson, också han med rötterna i västra Värmland, intervjuade mig. Han vet hur man ställer frågor, eftersom även han har levt länge i journalistbranschen ...

Jag hade onda aningar: skulle verkligen någon komma, ta sig inomhus en vacker kväll strax efter midsommar när det varken regnade eller blåste?
Det visade sig att det skulle det. Lokalen var knökfull, stämningen blev god (tack Lennart!) och allra sist blev det boksignering, till många glada bokköpare!